טכנולוגיה ארטרו-קינטית

טכנולוגיה ארטרו-קינטית

השימוש במכוון הקינטי הפועל בטכניקת הקשה ותנודה משמש לטיפול וכיוון חוליות עמוד השדרה בהצלחה גדולה. טכניקה זו משפרת את תזונת הדיסק בין החוליות ע"י שינוי החדירות שלו ושיפור זרימת הנוזלים אליו. המכוון הקינטי משמש לטיפול באי תפקוד שלד ושרירים כמו איבוד תנועתיות במפרקים (עמוד שדרה וגפיים), בלטי דיסק בין חוליתיים, נפיחות ברקמות שריר ורצועות, תת נקיעה שדרתי הגורם למתחים במערכת העצבית ובעיות מכניות אחרות של מערכת השלד והשרירים (כולל פגיעות כף רגל, קרסול, בירכיים, כתפיים ועוד). המכוון הקינטי הוא מכשיר אלקטרוני המיועד לטיפול במפרקי עמוד השדרה ומפרקי הגפיים. המכשיר גם משמש להמרצה של קצוות עצבים וחיישני תנועה (מכנו-ריספטורים). טכניקת ההקשה והתנודות הופכת את המכשיר לכלי ייחודי, בטוח ויעיל. ניתן לטפל בילדים המציגים בגיל צעיר סטיות ועיוותים במבנה עמוד השדרה והשלד עוד הרבה לפני שכאבים וסימפטומים אחרים מופיעים. המכוון הקינטי משתמש במנוף קצר ומגע נקודתי רך ומדויק. ראש המכוון נוקש בתדר ובעוצמה הניתנים לשינוי בכדי לספק תנועה הרמונית לחוליות עמוד השדרה ולהחזיר טווחי תנועה מלאים ליחידות המוטוריות.


אנליזה וניתוח הנתונים במרפאתי הם ייחודיים לטכניקות בהם אני משתמש. טיפול בעזרת מכשור ייחודי זה משפר את דיוק כיוון החוליות. 

אופן טיפול זה עומד ברמה אחרת לגמרי בהשוואה לשיטות טיפול הכוללות מניפולציות, לחיצות, מתיחות ופריקות של מפרקי עמוד השדרה. איני מבצע מניפולציות של עמוד שדרה במרפאתי!


כשמביטים על עמוד השדרה מאחור אנו יכולים לצייר קו ישר אשר עובר במרכזו וחוצה אותו לשני חלקים שווים. תיפקוד לקוי של עמוד השידרה מתבטא פעמים אין ספור בעקמות, אי-ישור, כיפוף, נעילת חוליות, חוסר ניידות במפרקים, מתח בלתי מאוזן של שרירים, סיבוב ופיתול חוליות , ניוון ועוד תופעות הפוגעות בעצבים, סחוס, כלי דם, מעטפת חוט שדרה, שרירים, מפרקים, רצועות ורקמות מחברות. המכוון הקינטי מאפשר כיוון של החוליות בעדינות ודיוק, מוביליזציה של המפרקים ושיפור תנועתיות המחישים מעבר נוזלים הנחוצים ביותר לתזונה וחיים של מפרקי החוליות והדיסקים וחיוניים עוד יותר להחלמתם. 


הטיפול במכוון הקינטי והנעת הרקמות מסביב למפרק משפיעים על תנועת המפרק. אקסון דיווח במחקריו שחוסר תנועה של מפרק למשך שבועיים עד 12 שבועות הראה ירידה בכמות הנוזל ברקמות מסביב עם ירידה  בריכוז הגלייקוס אמינו גלייקנס. ירידה בריכוז ובאחוד של שני מרכיבים אלו משנה את גמישות רשת הרקמות וההסכה בין הסיבים. המסקנה היא שתנועת מפרקים חשובה מאד אם רוצים להשיב מיים וגלייקוס אמינו גלייקנס לרקמות הקושרות את המפרק ולרקמה הסינוביאלית (פנים המיפרק המלא בנוזל). חשיבות ממדרגה ראשונה היא להשיב תנועה למפרק הסובל מתת ניידות ותפקוד לקוי. 


חוסר ניידות ונעילת מפרקי חוליות עמוד השדרה מובילים לירידה במסרים המגיעים מחיישני תנועה במפרק (מכנו-ריספטור) וגורמים לתגובה היפר-אקטיבית והרגזה של חיישני כאב (נוסי-ספטור). כתוצאה מכך אנו חווים כאבים. תנודות ונקישות המכוון הקינטי פועלות לעורר את חיישני התנועה ומביאות את המפרק למצב תנועתי נורמלי. במצב של כאבים מטראומה מתמשכת המכוון הקינטי משקיט את חיישני הכאב ומרגיע את הכאב. פעמים אין ספור המפרק חוזר לניידות תקינה ויישור. תנועה נורמלית של חוליות, הסרת לחץ מעצבים וטון שרירים תקין מאפשרים לעמוד השדרה לשנות עקמומיות, הטיה וחוסר יישור ולחזור למיקום ותנועה אופטימלים. פורטרפילד ודה-רוזה מתארים במחקרם את מעגל הכאב כך: כאב גורם למתח (ספאזם) אשר גורם לירידה בזרימת דם ונפיחות (דלקת). אלה גורמים לירידת חמצן (היפוקסיה) ושינויים תנועתיים (ביו-מכאניים) אשר גורמים להרגזה כימית שתוצאתה כאב. קיימת עדות רחבה שכיוונים כירופרקטים מאד יעילים להקלה ופתרון מכלול רב של תיסמונות כאב. כאב נמצא ביחס הפוך לתפוקת חיישני התנועה (מכנו-רספטור), כלומר, תנועתיות קיימת – כאב לא קיים והיהפך. אקסון מצא במחקריו שמפרקים מאבדים את יכולתם להתרחב ולהתארך ותנועתם מוגבלת אחרי חוסר תנועה בגלל אובדן של מים. כתוצאה מכך נוצרת נפיחות (דלקת) ברקמות המחברות. כשרקמות מחברות מאבדות מים, הסיבים נדבקים ומתחילים ליצור גשרים של חיבורים צולבים בינהם. מצב זה מגביל תנועתיות ויוצר קשיחות של המפרק וכאב. תנועתיות של מפרק יכולה לעזור בהתרת הקשרים הצולבים, ובכך להחזיר ניידות למפרק ולשחרר את הנוקשות והכאב.


בכל מפרק קיימות רצועות מחוץ למפרק ובתוכו המחברות את העצמות יחד ומחזיקות אותן בסמיכות אחת לשניה. רצועות המפרק בתוכו ומחוצה לו נמתחות כשהמפרק נע או נמתח לכיוון קצה טווח התנועה שלו. טראומה למפרק ופציעה לרצועות יכולה להסתיים בחוסר תפקוד מכני ומתיחות בתנועה בין המפרקים. כל זה מוביל לאיבוד תנועה נורמלי ומצב של קפאון ברקמות. בהמשך יתפתחו דרגות שונות של נוקשות, אי נוחות וכאב.


המצב האלסטי הנורמלי של רצועות המחברות את חוליות עמוד השדרה מאפשרות ניידות נורמלית של עמוד השדרה ונותנות לרצועות להשתתף בספיגה וחלוקה של כוחות חיצוניים. עומסים כבדים ומרוכזים או עומס במשך זמן ארוך (ישיבה בכיתה, נשיאת תיק במשך שנים, עבודה משרדית וכו') יכול לדחוף את המפרק מעבר ליכולת הפיזיולוגית שלו ולגרום לפגיעה של רקמות מחברות או לשינוי בתפקוד המפרק. רצועה, במצב אלסטי נורמלי, המשנה מקום ונמתחת, תחזור למצב מנוחה מקורי שלה. אם האלסטיות הנורמלית נפגעת (ספורט, עומס, טראומה וכו'), החוליה לא תחזור למקום המנוחה הנורמלי שלה. הסטיה של החוליה ממקום מנוחתה הניטרלי והנורמלי לאחר סיום פעולה גורם לריפיון הרקמות הרכות ובניית כימיקלים (פרוסטוגלנדינס) וגורמי גירוי מקומיים אחרים הגורמים כאב.


טיפול בעמוד השידרה כולל הקשות מבוקרות בתדירות קבועה לחוליות הנעולות בכיוונים הנימדדים בדייקנות מראש. מטרת התנודות היא לשקם ולהחזיר תנועתיות למיפרקים הנעולים. באותו זמן התנודות המבוקרות משדלות את חיישני התנועה (מכנו-ריספטורים) להפיק אותות להרגעת השרירים. המכוון הקינטי מאפשר הרגעת שרירי עמוד השידרה. ראינו מצבים בהם כאבי ראש נירגעים כמעט מיידית עם כיוון חוליות הצוואר. המכשיר אינו חדיר ואינו חורג מטווחי התנועה הנורמליים של המפרק. הטיפול בטוח לחלוטין ואין אף סיכוי לפגיעה במבנה הצוואר או פגיעה בעורקי הצוואר. 

Share by: